Foto: The Source

Foto 1: Film still uit The Source

OVER YOOMNA

Hi! Ik ben Jantina en ik woon in Utrecht.
 

Vanuit mijn drang om mijn omgeving mooier te maken besloot ik om een prachtige handgemaakte Perzische slinger - gemaakt van wolrestjes van een Perzische tapijt en meegenomen door een vriendin uit Iran - na te maken. Toen ik deze aan anderen liet zien kreeg ik de vraag of ik deze ook in opdracht kon maken en zodoende is deze website ontstaan. Een kleine meisjesdroom die uitkomt!

De oosterse wereld met haar mooie versieringen heeft me van jongs af aan al aangetrokken.

Als het niet  de bewogen verhalen waren over familierelaties, eeuwenoude culturen en steden, afgelegen dorpen waar de tijd stilstaat en waar iedereen geheimen met zich meedraagt in de verhalen van de boeken van Khaled Hosseini (Duizend schitterende zonnen, De Vliegeraar) en Kader Abdolah (Het huis van de moskee). Dan waren het wel de beelden van sterke vrouwen, woestijnen, tenten, veelkleurige kussens, sieraden en jurken in de films The Source, Patience Stone, Dukhtar en Timbuktu. Deze indringende, prachtige verhalen hebben mij geleerd dat achter deze esthetische wereld vaak veel pijn schuilt, van vervolging, vrouwenonderdrukking en armoede, maar vertellen mij ook van kracht, doorzettingsvermogen, hoop en geluk: Het zijn de kleine dingen die het doen. 

 

Wat is jouw verhaal? Versier het met een mooie slinger en laat jouw inner joy naar buiten komen. Dan wordt elke dag een prachtig feest!

YOOMNA betekent in het verre oosten the expression of the inner joy.

© 2019 by YOOMNA